Utbildningar

Föreläsningar, workshops & kurser som passar era behov

Är ni en kommun eller organisation som vill stötta era småföretagare? Våra utbildningar ger konkret kunskap som går att applicera direkt.

Våra expertområden

Hitta er inre drivkraft

Kartlägg ert drömläge

Skapa en tydlig framtidsplan

Jobba med målsättning

Unika verktyg & mallar för rutiner

1. Företagsutveckling

Från dröm till verklighet - Omvandla vision till målsättning

Som egen företagare kan man ibland känna sig omotiverad, som att man lägger alldeles för mycket tid på saker som inte tar ens företag framåt och som om “att göra” listan bara blir längre och längre.

Vi lär andra småföretagare hur man kan ta medvetna steg som leder till att man når sina mål och skapar sin framtidsvision utan att bli överväldigad och frustrerad.

Utöver det ger vi tillgång till mallar och verktyg för att skapa och upprätthålla rutiner som gör företagandet hållbart i längden.

Föreläsning

45 min + frågor

Workshop

Heldag

Intensivkurs

3 dagar

Onlinekurs

Kommer snart

Driv trafik genom företagets sociala kanaler

Bygg upp er kundresa

Särskilj er från era konkurrenter

Bygg ett strategiskt ramverk för att öka er försäljning

Skapa innehåll som stärker ert varumärke

2. Strategi för sociala medier

Nå ut till kunderna via sociala kanaler

Utan en strategi för sociala medier så finns ingen riktning och innehåll utan ett tydligt syfte kan dränera ens företag på både tid och pengar.

Det är lätt att bli överväldigad av all information om hur man ska jobba med sina sociala kanaler. Gör fler reels, ha koll på algoritmen, lägg upp händelser varje dag...

Många känner sig förvirrade och förstår inte varför deras sociala kanaler inte driver trafik. Problemet i de här fallen är ofta att det inte finns någon strategi bakom. Man behöver fråga sig saker som: Vad vill ni att inläggen ska göra för er? Vad är era mål? Vem pratar ni till och hur? Era sociala kanaler ska vara en del av er säljmaskin. Det lär vi ut.

Vi ger även tillgång till mallar och verktyg särskilt framtagna för att skapa och upprätthålla nya rutiner för sociala medier.

Föreläsning

45 min + frågor

Workshop

Heldag

Intensivkurs

3 dagar

Onlinekurs

Kommer snart

Identifiera ert varumärkes personlighet

Identifiera ert varumärkes visuella uttryck

Sätt er varumärkesstrategi

Översätt er varumärkesstrategi till design

Lär er enkla verktyg för varumärkesbyggande

3. bygg ett hållbart varumärke

Förmedla rätt budskap med strategi & design

Spretar ert budskap eller har ni en tydlig identitet? Har ni bara kört på och plötsligt kommit till en punkt där ni behöver en skylt till kontoret, foliering på bilen och en hemsida som faktiskt berättar vem ni är och ger ett tydligt budskap?

Ert varumärke är inte bara en produkt eller tjänst. Det är en berättelse om er identitet och ert varför. Därför lönar det sig att lägga lite extra tid på att definiera sitt varumärkes kärnprinciper. Det hjälper vi er med.

 Att bygga ett varumärke handlar om att översätta sitt företags personlighet i strategi och design. Vi delar med oss av grundprinciperna för hur man skapar ett varumärke och lär er hur ni kan göra det på egen hand.

Föreläsning

45 min + frågor

Workshop

Heldag

Intensivkurs

3 dagar

Onlinekurs

Kommer snart

Hitta målgruppen

Applicera A.I.D.A.

Användbara verktyg

Skapa er säljmaskin

Nå och förvärva nya kunder

4. sälj via sociala medier

Bygg upp er säljmaskin och få ert företag att växa

Många marknadsförare pratar om kundresan och hur vi förflyttar kunden närmare köp. Men sedan glöms det ofta bort när det kommer till sociala medier. Helt plötsligt är det viktigare att skapa reels och minst 3 händelser per dag vilket bara är olika taktiker för att nå ut med ett budskap. Innehållet i sig behöver ha ett syfte och köpresan är lika viktig här som i all annan marknadsföring.

Har man tagit vår kurs i strategi för sociala medier så vet man hur man jobbar med köpresan. Här går vi snäppet djupare och kikar på hur man lägger upp en säljmaskin och med hjälp av den förflyttar kunden från sociala medier till hemsida och konvertering. Vi går specifikt in på hur ni lägger upp just er maskin för att få in nya kunder och skala upp er försäljning med hjälp av både digitala och fysiska produkter. 

Föreläsning

45 min + frågor

Workshop

Heldag

Intensivkurs

3 dagar

Onlinekurs

Kommer snart

Göra en strategi för annonsering

Arbeta med företagsmål för systematisk tillväxt

Analysera och använda siffror för optimering

Använda annonseringsverktyg

Grunden till google analytics

5. Analys och annonsering

Något tråkigt och jobbigt blir enkelt och roligt

För att optimera sitt arbete på sociala medier behöver man ha koll på sina siffror. När man har det och följer upp dem kontinuerligt kan man skruva på både innehåll och annonser för att få bättre resultat för sin budget. Här går vi igenom statistik för sociala medier så att man förstår. Vi berättar även om vilka siffror ni inte behöver prioritera just nu och varför. Helt enkelt hur ni kan utnyttja statistiken på bästa möjliga sätt för er verksamhet.

Vi går även igenom grunderna i Google Analytics så att ni kan mäta hur många av era besökare som går in på er hemsida från era sociala medier och vad de gör när de är där. Om det är många som lämnar sidan när de har varor i varukorgen tar vi reda på varför och lär er hur man kan annonsera till dessa kunder på ett smart sätt via sociala medier.

Föreläsning

45 min + frågor

Workshop

Heldag

Intensivkurs

3 dagar

Onlinekurs

Kommer snart

Välj den utformning och det format som passar er bäst

Olika utformningar

Våra ämnen kan presenteras som föreläsningar, workshops eller kurser beroende på hur ingående ni vill att utbildningen ska vara.

Tidsåtgång: 45 min + frågor

Digitalt eller fysiskt

Kunskap & inspiration

föreläsning

Kort introduktion eller som inspirationskälla

Föreläsningen ger en introduktion till det ni behöver utvecklas inom och ni får en övergripande genomgång av det valda ämnet.

En föreläsning kan även passa som en introduktion eller en kickstart inför ett större samarbete.

Passar som digital föreläsning, som en inspirationsföreläsning vid ett frukostmöte eller annat sammanhang där ni behöver en boost av ny inspiration och kunskap.

Tidsåtgång: Från halvdag och uppåt.

Digitalt eller fysiskt

Hands-on kunskap & Inspiration

workshops

När ni behöver en heldag med ytterligare fördjupning

En workshop innebär att man samtidigt som man lär sig om det aktuella ämnet även jobbar med sitt eget företag och utför arbetet på plats tillsammans med oss. Här jobbar vi alltså tillsammans igenom de olika delarna ni behöver utvecklas inom på ett hands-on sätt och fyller i arbetsböcker som hjälper er vidare. Vi påbörjar arbetet på plats så att det känns bekvämt att slutföra det på egen hand.

Som företagare lämnar man våra workshops fullt redo att utveckla sina verksamhet. Tröskeln till att göra klart arbetet blir låg eftersom man redan har gjort merparten av grundarbetet under workshopens gång.

Det här är ett bra val när man vill fördjupa sig ytterligare inom ett ämne och ha tid att implementera kunskapen direkt.

Tidsåtgång: Från 3 dagar

Fysiskt

Hands-on kunskap & inspiration

Intensivkurser

När ni behöver flera dagar

Här får ni fördjupad kunskap kring det ämne ni vill utvecklas inom. Vi arbetar praktiskt med era företag samt tillhandahåller mallar och verktyg som stöd och hjälp. En intensivkurs med oss ger en boost som gör att man som företagare kan öka sin försäljning och jobba systematiskt med sina mål.

Det här är ett bra val om ni behöver ändra sättet ni jobbar på för att bygga mer hållbara företag. Det är även ett utmärkt val för nya företagare som är i behov av kompetens inom något område för att komma igång med sin verksamhet.

Tidsåtgång: varierande

Kursplattform online

Grundlig kurs med personlig hjälp

onlinekurser

När ni behöver en hel kurs på distans

Vi lanserar inom kort vår digitala plattform för utbildningar inom företagsutveckling och sociala medier.

Är det något du är intresserad av och vill veta mer om?

CHARLOTTE WALLENHOLM

ägare, READ THIS

"...med hjälp av goda råd och tålmodig vägledning..."

"Maria lyckades på endast några timmar att räta ut i det närmaste alla frågetecken som jag haft när det gäller strategi och praktiskt arbete med sociala medier. Med hjälp av hands on goda råd och tålmodig vägledning så kan jag nu göra praktiskt taget allt själv istället för att vara beroende av andra. Tack för att du äntligen förklarat så att man förstår!"

Vill du boka en utbildning?

Copyright co Kreativ AB Köpvillkor | GDPR | Cookie Policy