Ämne 4: vill du utvecklas inom sälj och sociala medier?

 Sälj via sociala medier

Bygg upp er säljmaskin

Innehåll behöver ha ett syfte och köpresan är lika viktig på sociala medier som i all annan marknadsföring.

Många marknadsförare pratar om kundresan och hur vi förflyttar kunden närmare köp. Sedan glöms det helt ofta bort när det kommer till sociala medier.

Helt plötsligt är det viktigare att skapa reels och minst 3 händelser per dag. Men det är bara olika taktiker för att nå ut med ett budskap. Innehållet i sig behöver ha ett syfte och köpresan är lika viktig här som i all annan marknadsföring.

Vi skalar upp er försäljning

Har man tagit vår kurs i strategi så vet man hur man jobbar med köpresan. Här går vi snäppet djupare och kollar på hur vi lägger upp en säljmaskin, det vill säga hur vi förflyttar kunden från sociala medier till hemsida och konvertering. Vi går specifikt in på hur ni lägger upp just er säljmaskin för att få in nya kunder och skala upp er försäljning både när det kommer till digitala och fysiska produkter.

Ni behöver aldrig mer:

  • Gissa vilken målgrupp ni har

  • Tappa besökare i kundresan

  • Använda krångliga verktyg

  • Skapa innehåll som inte säljer

Starta här om ni vill sälja via sociala medier

Innehåll

Från kundresa och innehåll till en säljmaskin som genererar inkomst.

Vi går igenom:

  • Hitta målgruppen

  • Applicera A.I.D.A

  • Användbara verktyg

  • Skapa en säljmaskin

  • Nå och förvärva nya kunder

  • Kundresan

Målgrupp

Er målgrupp är inte alltid den ni tror. Många skapar innehåll till fel målgrupp för att de inte har gjort det grundläggande strategiska arbetet. Gör en snabb koll för att se att målgruppen ni tror att ni har är den som faktiskt är rätt för er verksamhet.

Trotjänaren A.I.D.A.

Alla som läst marknadsföring har stött på A.I.D.A. någon gång. Här går vi igenom hur man applicerar det tänket på sina sociala kanaler för att driva försäljning till sin verksamhet.

Verktyg att använda på sociala medier

Vi går på ett överskådligt sätt igenom vilka olika verktyg som finns på plattformarna som kan användas för att sälja över sociala medier. På så sätt kan vi även fastställa vilka som är aktuella för just ert företag.

Få in nya kunder 

Här bakar vi ihop allt till en säljmaskin och skalar upp det vi vet fungerar för att nå nya kunder och bygga upp relationen till era befintliga. Vi går igenom exakta metoder för att förvärva kunder från erbjudande till meddelande, kundresa och resultat. Här ingår förvärv av e-mailadresser och strategin bakom för att göra det på ett effektivt sätt.

Bonus

Här får ni ta del av mallar och verktyg särskilt framtagna för att hjälpa er vidare med er försäljning via sociala medier.

Vilket format och upplägg ger er mest just nu?

Utformning och upplägg

Välj om ni är i störst behov av en föreläsning, heldag med föreläsning och

workshop kombinerat eller en intensivkurs kring sälj via sociala medier.

Föreläsning

Här ger vi en överblick i hur ni ska tänka för att kunna sälja via era sociala medier samt skala upp trafiken till er hemsida eller fysiska plats. Det är en fördel om man har tagit del av strategiföreläsningen innan.

Passar som digital föreläsning, vid frukostmöte eller liknande.

Ca 45 min + tid för frågor.

Heldag workshop

Förutom att lära er principerna bakom så går vi igenom era kanaler för att se hur vi kan optimera dessa för sälj. Vi delar upp oss i grupper och lär oss av varandra. Både hur man gör om man inte har en budget för annonsering och hur man kan skala upp med en budget. 

Här bygger vi även er faktiska säljmaskin. Innan workshopen har vi skickat ut material för att ni ska vara förberedda på att bygga er säljmaskin på plats och få hjälp längs vägen. 

När ni går hem ska ni ha en tydlig plan samt ha påbörjat eller vara klara med er första säljmaskin beroende på hur mycket ni har förberett innan ni kommer.

3 dagars intensivkurs

Tidigare nämnda workshop kan även ingå i en tre dagars intensivkurs där vi bygger en strategi tillsammans och sedan lär ut hur ni får ut den på bästa möjliga sätt med liten budget. Här går vi igenom hur ni analyserar siffrorna för att ta rätt beslut och vad ni kan göra för att öka försäljningen via era sociala kanaler. 

Dag 1 - Strategi 

Dag 2 - Analys och annonsering 

Dag 3 - Sälja över sociala medier

Material och förberedande uppgifter skickas ut i förväg för att ni ska få full effekt av workshopens alla dagar.

Är ni redo att arbeta strategiskt med försäljning via sociala medier?

Sätt ihop ert paket

Plocka det ni behöver kring sälj via sociala medier eller kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg.

Mathilde Månsson

Hotellchef

Clarion Collection Hotel

"...helt plötsligt fick jag ny energi att ta itu med något som bara känts för stort och oöverskådligt innan...."

En bra workshopledare som går igenom pedagogiskt och lättsamt, stannar upp för att förklara sidospår utan att tappa tråden. Gillade verkligen planeringsmallarna, helt plötsligt fick jag ny energi till att ta itu med något som bara känts för stort och oöverskådligt innan.

“Alla företagare har något som driver dem och min drivkraft är min familj."

Jag heter Maria och tillsammans med mitt team har jag utvecklat Spira från behov vi har sett hos våra kunder. Jag har drivit företag i olika konstellationer i över 20 år och sitter som rådgivare på Nyföretagarcentrum. Under min tid som företagare har jag gjort många misstag och ofta känt mig frustrerad. Men jag har ett starkt varför. Och när jag visualiserade det hände något.

Spira hjälper verksamheter att utvecklas och växa. Alla företagare har något som driver dem och min drivkraft är min familj. Mitt äldsta barn har autism, OCD och ångestproblematik och vårt samhälle är inte utformat så att jag ska kunna ha en anställning och samtidigt ta hand om vårt barn med funktionsnedsättning. Att driva eget ger mig den flexibiliteten jag behöver och bidrar till drömmen om en vardag utan stress.

Tack vare all den erfarenhet jag har från min egen företagsbakgrund kan jag nu ägna mig åt det jag brinner för, att hjälpa andra företagare att lyckas.

Grundare

Har ni hittat allt ni behöver för att komma vidare?

Copyright co Kreativ AB Köpvillkor | GDPR | Cookie Policy