ÄMNE 1: vill du utvecklas inom Företagsutveckling?

Från dröm till verklighet

Omvandla vision till målsättning

Ett av de största misstagen företagare gör är att drömma utan att göra.

Som egenföretagare känner man sig ibland vilsen

och omotiverad. Det känns ofta som att man lägger alldeles för mycket tid på saker som inte tar ens företag framåt och som att “att göra” listan bara blir längre och längre.

Vi lär företagare hur man tar medvetna steg inom företagsutveckling som leder till att de når sina mål och skapar sin framtidsvision. Istället för att känna sig överväldigade och frustrerade hjälper vi dem att känna sig stolta och tillfreds över sin resa mot livet de drömmer om.

Ett av de största misstagen företagare gör är att drömma utan att göra. Att man saknar målsättningen som gör visionen till verklighet. Det hjälper vi dem med.

Ett system som faktiskt fungerar

Våra resurser för företagare är skapade ur många års erfarenhet av att både driva eget och att hjälpa andra med företagsutveckling och målsättning. Enligt vår erfarenhet finns det många utbildningar inom det här området som är intressanta men som inte riktigt tar en framåt. Därför tog vi fram vårt upplägg som verkligen får saker att hända.

Vi brinner nämligen för att hjälpa fler företagare nå sin framtidsvision och leva livet de drömmer om. Att bygga hållbara företag och varumärken att vara stolta över. Därför hjälper vi dem till medveten handling så att de inte behöver lämna något åt slumpen. Speciellt inte något så viktigt som deras framtid.

De kommer att få våra beprövade verktyg för företagsutveckling som vi använder dagligen för att nå våra mål.

Vi har testat många verktyg, lyssnat på otaliga webinar och gått kurser med experter och forskare. Med över 20 års erfarenhet av företagande i ryggen har vi tagit fram verktyg för företagsutveckling som faktiskt fungerar och som varken är tråkiga eller komplicerade. Det här systemet används även av våra anställda för att skapa ett hållbart företag där vi når vår målsättning.

Vid första anblick kan det kännas löjligt självklart och enkelt men det är just därför det fungerar så bra som det gör.

Vi kommer lära ut hur man

 • Sätter rätt mål för att ta sig mot sin dröm och skapa sin vision.

  Så att ens företag hjälper en att skapa livsstilen man drömmer om.

 • Hittar sina bromsklossar och vad man behöver göra för att lossa dem.

  Så att man gör det som är viktigast just nu och inte försöker göra allt samtidigt.

 • Analysera vilka steg man behöver ta för att nå sina mål.

  Så att man kan sluta känna sig överväldigad och frustrerad över att man står och stampar.

 • Skapar sin plan mot sina drömmar och sina mål.

  Så att de faktiskt blir verklighet och inte stannar i drömfasen.

 • Stänger ute sorlet från andra och håller fast vid sitt fokus och sina mål.

  Så att man kan stå stark när andra ifrågasätter varför man har eget företag.

 • Skapar hållbara rutiner.

  Så att man blir effektiv i sitt företagande och kommer ihåg sina mål.

Det här går vi igenom

Innehåll

Företagsutveckling från vision och målsättning till rutiner som fungerar.

 • Hitta er inre drivkraft

 • Kartlägg ert drömläge

 • Skapa en tydlig framtidsplan

 • Jobba med målsättning

 • Unika verktyg & mallar

Vision för framtiden. ER dröm, ERT varför.

Hur vill ni att ert liv ser ut om 1, 3 och 5 år?

Här ger vi er verktyg för att göra den visionen tydlig och konkret så att ni har en stabil grund när ni sätter målen för ert företag. Det är det som kommer göra att ni når er framtidsvision.

Mindset som gör ert företagande hållbart.

Som egenföretagare har vi nog alla dagar då vi vaknar upp och frågar oss själva vad vi sysslar med. Varför gör vi detta? Ska vi inte bara ta ett jobb där vi gör vad vi ska och går hem? När vi har glömt vår dröm och våra mål kan vi känna oss frustrerade och omotiverade. Här går vi igenom enkla knep för att mota bort negativa energier och tankar.

Nulägesanalys som inte får er att somna

Med enkla frågor och verktyg kan ni syna ert företag och ert nuläge för att hitta era bromsklossar. För att kunna ta er framåt och skapa hållbar förändring behöver ni veta var ni är just nu. Det tar vi reda på.

Stäng gapet!

Vi stänger gapet mellan nuläge och önskat läge. Hur behöver ert företag se ut för att ni ska nå era mål och ta er från stället ni befinner er på just nu till er framtidsvision? Här får ni verktyg som hjälper er att strukturera upp stegen mot ert önskade läge.

Navigera rätt

Nu sätter vi det önskade läget in action så att allt blir gjort och ni får fart på er firma. Det är här vi bygger er målsättning och ser till att skapa tydlighet som gör att ni faktiskt når er framtidsvision. Vi går från dröm till plan och från slump till medveten handling.

Rutiner som fungerar

Här får ni mallar och verktyg särskilt framtagna för att hjälpa er att skapa och hålla nya rutiner. På så sätt når ni era mål även på lång sikt och kan jobba framåt med ert företag på ett medvetet och strategiskt sätt.

Vilket format ger er mest just nu?

Utformning och upplägg

Välj om ni behöver en föreläsning, heldag med kombinerad föreläsning och workshop eller en intensivkurs kring företagsutveckling.

Föreläsning

Det här är för er som behöver en kickstart. Här går vi ganska snabbt fram och sätter grundpelare för hur man gör när man går igenom sin verksamhet och hittar vägar framåt. Passar till exempel som digital föreläsning eller vid ett frukostmöte.

Ca 45 min + tid för frågor.

Heldagsworkshop

Det här passar er som vill fördjupa er ytterligare i ämnet och applicera det i praktiken. Vi jobbar tillsammans igenom grundstenarna och fyller i workshop-bladen. Som företagare ska man lämna denna workshop fullt utrustad för att sätta i gång mot tydligt uppsatta mål. Från en långsiktig 5 års-plan till vad som måste göras denna veckan för att planen ska nås.

någon praktisk info.

3 dagars intensivkurs

Det här är för er som verkligen är redo att djupdyka i ämnet och få med er allt ni behöver veta för er företagsutveckling, Vi arbetar praktiskt med deltagarnas företag utifrån våra mallar och verktyg. Som företagare ska man lämna denna workshop fullt utrustad för att sätta i gång mot tydligt uppsatta mål och kunna börja sälja för fullt. Denna kurs kan också ingå i en tredagars workshop för nystartade och/eller etablerade verksamheter i behov av en energiboost, där vi fokuserar på att tydliggöra målsättningar och skapa fungerande strategier och struktur för framgångsrikt företagande.

Dag 1 - Målsättningar, strategier, nuläges- och framtidsanalys, roadmap.

Dag 2 - Bygga varumärke, verktyg, brandboard.

Dag 3 - Bygg din egen säljmaskin! Den här dagen är det dags att ta fram konkreta handlingsplaner för att nå ut till kunderna och börja sälja!

Material och förberedande uppgifter skickas ut till deltagarna i förväg för att få full effekt av workshopens alla dagar.

Är ni redo att komma igång med er företagsutveckling?

Sätt ihop ert paket

Plocka det ni behöver kring företagsutveckling eller kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg.

Mathilde Månsson

Hotellchef

Clarion Collection Hotel

"...helt plötsligt fick jag ny energi att ta itu med något som bara känts för stort och oöverskådligt innan...."

En bra workshopledare som går igenom pedagogiskt och lättsamt, stannar upp för att förklara sidospår utan att tappa tråden. Gillade verkligen planeringsmallarna, helt plötsligt fick jag ny energi till att ta itu med något som bara känts för stort och oöverskådligt innan.

“Alla företagare har något som driver dem och min drivkraft är min familj."

Jag heter Maria och tillsammans med mitt team har jag utvecklat Spira från behov vi har sett hos våra kunder. Jag har drivit företag i olika konstellationer i över 20 år och sitter som rådgivare på Nyföretagarcentrum. Under min tid som företagare har jag gjort många misstag och ofta känt mig frustrerad. Men jag har ett starkt varför. Och när jag visualiserade det hände något.

Spira hjälper verksamheter att utvecklas och växa. Alla företagare har något som driver dem och min drivkraft är min familj. Mitt äldsta barn har autism, OCD och ångestproblematik och vårt samhälle är inte utformat så att jag ska kunna ha en anställning och samtidigt ta hand om vårt barn med funktionsnedsättning. Att driva eget ger mig den flexibiliteten jag behöver och bidrar till drömmen om en vardag utan stress.

Tack vare all den erfarenhet jag har från min egen företagsbakgrund kan jag nu ägna mig åt det jag brinner för, att hjälpa andra företagare att lyckas.

Grundare

Har ni hittat allt ni behöver för att komma vidare?

"Enligt statistik kring målsättning är det 42 procent större

sannolikhet att du når dina mål om du skriver ner dem."

Copyright co Kreativ AB Köpvillkor | GDPR | Cookie Policy